Hirdetés

2009.11.16. 19:07

 

Igen, tudom, szörnyű vagyok és megérdemlem a sorsomat... De muszáj volt kipróbálnom.

Feladtam egy álláshirdetést egy olyan oldalon, ahol ezt ingyen és név nélkül tehettem meg. Kiváncsi voltam, hogy milyen önéletrajzok jönnek be, azaz hogy tényleg annyira szar-e az enyém. Persze az ilyen oldalaknak nem olyan nagy a látogatottsága (pont az olyan kamuhirdetők miatt, mint én), mint a nagyoknak, de egy hét alatt így is küldtek 14 önéletrajzot egy gmail-es címre. Ez persze édeskevés ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le, hiszen hozzám hasonlóan biztos sokan nem jelentkeznének egy olyan hirdetésre, ahol mindössze egy gmail-es elérhetőség van megadva.

A kritériumok:

  • felsőfokú végzettség
  • tárgyalóképes angol nyelvtudás
  • hasonló munkakörben szerzett minimum egyéves tapasztalat.

Önéletrajzot kértem, fizetési igény megjelölésével, mert erre az adatra voltam a legkiváncsibb. És jól sejtettem hogy nagyon magas a szórás: nettó 90 ezer volt a legkevesebb (ami véleményem szerint nagyon szomorú), bruttó 350 (kb. nettó 190) a legmagasabb összeg. Többen kértek nettó 120 vagy 150 ezer forintot, öten pedig egyáltalán nem adták meg fizetési igényüket.

Továbbra is utálom az europass önéletrajzot. Átláthatatlan, túlkomplikált és nehezen kezelhető a készítő számára is.

Aztán:

  • én tényleg nem akarok bántani senkit, hiszen én sem vagyok egy matyó hímzés, de egy-két jelentkező annyira előnytelen fotót választott... Volt olyan fotó, amelyikről lerítt, hogy életben sokkal jobban néz ki az illető. Félreértés ne essék, nem a szépség számít (normális esetben), de tényleg sokat javíthat az esélyeken egy jól elkészített, az önéletrajzban jól elhelyezett fénykép. (Oké, tudom, nem kéne osztanom az észt, nekem se megy az álláskeresés.)
  • és igen, jelentkezett olyan ember, aki egyáltalán nem beszél angolul, vagy nem rendelkezett felsőfokú végzettséggel, és olyan is, akinek semmilyen releváns tapasztalata nem volt.

 

Mentségemre szóljon, hogy minden jelentkezőnek visszaírtam, és ezúton kérek elnézést mindenkitől.

Tanulság: csak céges emailre küldjünk önéletrajzot.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kompakt.blog.hu/api/trackback/id/tr461529967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mxz 2009.12.17. 11:34:43

az otlet jo!

de tenyleg gonosz :DDD

Muci nevű ló 2009.12.17. 11:51:09

@mxz: igen, tudom :(

egyébként update:
a határidő letelte után bejött még három önéletrajz. Mindháromnak visszaírtam, hogy sajnálom, de a határidő lejárt, az ember kiválasztásra került.

Amúgy még mindig lelkiismeretfurdalásom van. :(

mxz 2009.12.17. 12:16:34

@Muci nevű ló: azert tedd tul magad rajta. sajnos sokszor kuldjuk el az oneletrajzunkat ugy, hogy noha nem tudjuk, de mar elkuldeni is felesleges hisz az allas nincs/ki van osztva/stb
süti beállítások módosítása